In een filmstudio is het interieur van een Oost-Duitse supermarkt nagebouwd, waarin acteurs een waargebeurd gewelddadig voorval naspelen voor een tribune met tien toeschouwers. Een verwarde, Koerdische man maakt ruzie met een kassamedewerkster, waarna omstanders met geweld ingrijpen, hem tegen de grond werken en buiten vastbinden aan een boom.
Twee moderatoren leggen af en toe het spel stil om de achtergrond te duiden. Het blijkt dat de 21-jarige Schabas Saleh Al-Aziz, die vanuit Koerdisch Irak de 4.000 kilometer lange ‘Balkanroute’ aflegde om in Duitsland hulp te zoeken voor zijn epileptische aandoening, door alle instanties in de steek werd gelaten. In 2017, een jaar na het supermarktincident en een week voor het begin van het proces, wordt hij doodgevroren aangetroffen in een bos.
Televisieschermen tonen interviews met rechtbankgetuigen en nieuwsfragmenten die de context van raciale spanningen in de arme, leeggelopen voormalige DDR schetsen. Na afloop reflecteren de toeschouwers op het verharde migrantendebat en het toenemende racisme, en proberen een oordeel te geven over de actie van de zelfbenoemde burgerwacht: wanneer verandert heldhaftig ingrijpen in buitensporige eigenrichting?