Kings of Pastry
De beste patissiers van Frankrijk strijden jaarlijks om de 'Collar', een prijs die mentaal, fysiek en emotioneel een zeer zware wissel trekt op de kandidaten. In de grote restaurants heten ze , en ze zijn te herkennen aan hun blauw-wit-rode kraag die ze met de grootst mogelijke trots dragen. Hun taarten en gebakjes zijn uitzinnige bouwwerken en worden volgens de meest ingewikkelde recepturen bereid. In volgen D.A. Pennebaker en Chris Hegedus de zestien kanshebbers op de voet tijdens hun voorbereidingen op de driedaagse wedstrijd in 2007. Zo is chef Jacquy Pfeiffer al maanden totaal geobsedeerd door zijn magnum opus: een reusachtige frambozenbruidstaart. In tot keukens omgebouwde garages zijn de kandidaten met operatiehandschoenen en gasbranders bezig om hun creaties te perfectioneren. Dat er op het moment suprême veel mis kan gaan, weet een van de kandidaten maar al te goed: bij een eerdere wedstrijd struikelde hij op de trap waardoor zijn gigantische suikersculptuur sneuvelde. Geheel in de stijl van kookwedstrijden als zijn de mannen verwikkeld in een race tegen de klok en gaat alles mis wat er mis kan gaan met deze uiterst fragiele taarten. De camera registreert kalmpjes de nervositeit die na drie dagen tot ontlading komt.