Just Eat It: A Food Waste Story
Eerder ging het filmmakerskoppel Rustemeyer en Baldwin in met elkaar de strijd aan: wie produceert er zo weinig mogelijk afval? In het verlengde daarvan richt het stel zich nu op voedselverspilling. Volgens een van de experts die ze opvoeren, belandt een kwart van alle boodschappen in de vuilnisbak. In een poging al dat afgeschreven eten te redden proberen de filmmakers zes maanden lang te leven van voedsel dat wordt weggegooid. Gaandeweg lopen ze vanzelf tegen allerlei aspecten rond deze problematiek aan. Soms vinden ze bij het choquerend grote hoeveelheden, meer dan ze op kunnen. Zo leren ze te koken met wat echt op moet, de rest geven ze aan hun vrienden. Zowel de gevonden producten als de consequent mooi opgemaakte maaltijden die ze daarvan bereiden worden nauwgezet gefotografeerd om later op een grafische manier inzichtelijk te maken wat de omvang is van het probleem. De verspilling tijdens de productie en in de supermarkten wordt op verschillende manieren in beeld gebracht. In een time-lapse is bijvoorbeeld te zien hoe uit een zaadje een paprikaplant groeit en een paprika, na verwerking in de fabriek en het transport naar de winkel, in de koelkast belandt om daar weg te rotten.