De vleesindustrie in het Canadese Quebec floreert. Enorme fabrieken met gestandaardiseerde productiemethoden verwerken grote hoeveelheden vee tot vlees. Asielzoekers uit vooral Latijns-Amerika worden ingehuurd om voor een scherpe prijs die processen in goede banen te leiden.
Deze observerende documentaire richt de blik op beide groepen; parallelle levens die elkaar in de fabrieken zullen kruisen. De nieuwkomers worden gefilmd tijdens gesprekken met een gemeenschapsorganisatie die fungeert als intermediair tussen arbeider en fabriek. Hun verhalen en verwachtingen worden kalm versneden met beelden van stampvolle varkensstallen, koeien die dag in dag uit melk geven en vastgeketend kalfjes werpen. Ook wordt de camera gericht op gortdroge, uitgeputte grond, waarop inmiddels slechts mais kan groeien. Alles staat op deze plek in het teken van het optimaliseren van de productie.
Zonder direct commentaar en in rustig tempo worden de levensomstandigheden van mens, dier en gewas getoond. Een subtiele, kritische kijk op een wereld gedreven door kapitalisme en de levende verbindingen die dat mogelijk maken.