Coûte que coûte
De basis van de kapitalistische produktiewijze is het vrije ondernemerschap. Iedereen die een gat in de markt ziet, is het in principe toegestaan dat te vullen. Eenvoudig is dat niet, zoals de statistieken leren: binnen een jaar na hun oprichting zijn vele beginnende bedrijven weer verdwenen. Co–te que co–te volgt de ontwikkeling in een bedrijfje dat verse maaltijden bereidt, met de bedoeling die te verkopen aan grote supermarkten. Het idee is afkomstig van een medewerker van de Tunesische ambassade. Met veel enthousiasme start hij het bedrijf en neemt personeel in dienst, waarna het wachten is op de klandizie. Al snel blijken de zaken minder voorspoedig te gaan dan verwacht. Een aantal mensen moet worden ontslagen. De vijf personeelsleden die overblijven vechten met hun baas voor het voortbestaan van de onderneming. Filmmaakster Claire Simon zag in deze strijd om het hoofd boven water te houden een geschikt onderwerp voor een documentaire: "Het is een actuele en alledaagse geschiedenis met dramatische en komische kanten." Zij was vooral ge‹nteresseerd in het menselijke aspect en niet in de economische verwikkelingen. Simon bracht zes keer een bezoek aan het bedrijf, telkens aan het eind van een maand, omdat dan werd beslist of het bedrijf nog een maand zou worden voortgezet. Het is deze dramatische vraag die de film tot aan het einde spannend houdt.