Wolvesmouth
“Vrijheid is belangrijker dan geld,” stelt de gedreven Craig Thornton, die met zijn culinaire salons – de Wolvesmouth – op het snijvlak van voedsel, kunst en sociale interactie opereert. Gasten geven wat ze willen, zodat zijn hyperpopulaire avonden ook voor minder gefortuneerden toegankelijk zijn. Documentairemaker Lucy Walker reist met Thornton terug naar zijn jeugd, die hij doorbracht in een trailerpark in Arizona. Terwijl zijn gewelddadige stiefvader crystal meth produceerde, raakte zijn moeder steeds verslaafder. De kleine Craig werd door zijn grootmoeder opgevoed, die hem ook leerde koken en stimuleerde zijn ouderlijk huis te verlaten. Opgroeien in dergelijke omstandigheden heeft Thornton zowel beschadigd als gevormd. In weerwil van culinaire stromingen die teruggaan naar de eenvoud creëert Thornton met een bord als speelveld schitterende, barokke kunstwerken vol hartstocht en duisternis, die ook nog eens geweldig smaken. Ooit had hij het idee een restaurant te beginnen waar je als gast de keuze had tussen opstijgen naar de hemel of afdalen naar de hel.