Wastecooking - Make Food, Not Waste
Wereldwijd belandt een derde van het voedsel in de afvalbak. De Oostenrijkse activist David Gross wil daar verandering in aanbrengen. In zijn auto, die rijdt op frituurvet, begint hij aan een reis van vijf weken door vijf Europese landen. De aanhanger achter zijn auto, een afvalcontainer omgebouwd tot minikeuken, wordt gebruikt om gerechten te bereiden van weggegooid voedsel. Samen met chef-koks, wetenschappers en activisten worden simpele oplossingen tegen de verspilling aangereikt. Zo licht een Nederlandse kok toe hoe hij van een varkenskarkas alles gebruikt, en in een Berlijnse commune wordt geleefd van wilde vruchten, die groeien in de stad. De camera volgt Gross ook tot in de keuken, bij willekeurige mensen thuis, waar wordt gekeken wat zij van plan zijn in de afvalbak te gooien. De eetwaren worden verzameld, waarop een culinair expert er een luxueus diner van maakt. Gross probeert de kijker wakker te schudden door te laten zien hoeveel bedrijven, supermarkten en consumenten verspillen. Tijdens nachtelijke overpeinzingen komt hij tot een aantal praktische aanbevelingen: kijk voordat je boodschappen doet in de koelkast, spoor lokale gemeenteraadsleden aan om supermarkten te verplichten hun overvloed aan voedingsmiddelen naar de voedselbank te brengen en eet lokale producten.