InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Onderwijs
Het Documentaire Paviljoen
Keti Koti special: Kinderen van Mavungu

Keti Koti special: Kinderen van Mavungu

In het kader van Keti Koti en het jubileumjaar van de Surinaamse onafhankelijkheid brengt IDFA de avontuurlijke jeugddocumentaire Kinderen van Mavungu terug naar het filmtheater! Scholen die een voorstelling boeken voor juni/juli ontvangen 10% Keti Koti-korting op de reguliere prijs.

Met de jungle aan de Boven-Surinamerivier als decor en een betoverende voice-over van Typhoon, biedt deze film een perfect startpunt voor een nagesprek over de gezamenlijke geschiedenis van Nederland en Suriname, en over de verschillen én overeenkomsten in de levens van jouw leerlingen en die van de kinderen in de film.

Duur: ongeveer 60 minuten
Prijs:
€200,- per voorstelling incl. nagesprek
Groepsgrootte:
maximaal 60 leerlingen
Geschikt voor:
PO groep 6 t/m 8, VO jaar 1
Locatie: Het Documentaire Paviljoen, Vondelpark 3

Filmtheater bij jou in de buurt

Kinderen van Mavungu is niet alleen boeken en bezoeken in Het Documentaire Paviljoen in het Amsterdam, maar in filmtheaters in het hele land. NB: IDFA kan op externe locaties geen nagesprek faciliteren; mogelijk kan het filmtheater zelf wel een moderator of gastspreker regelen. Bovendien hanteren de filmtheaters hun eigen tarieven.

Heb je interesse en/of wil je meer informatie? Neem contact op met Stephanie Luka (stephanie@idfa.nl).

Over de film

Kinderen van Mavungu 1

Kinderen van Mavungu. Regie: Mirjam Marks (Tangerine Tree/VPRO)

Kenny, Maticha en Yoseva zitten in het laatste jaar van de basisschool. Als ze goede cijfers halen, gaan ze volgend jaar naar de middelbare. En dat is een hele verandering. Want in hun dorpje Pikin Slee, diep in de jungle aan de Boven-Surinamerivier, zijn geen middelbare scholen. Die staan in de hoofdstad Paramaribo. Afstand enkele reis: vijf uur. Dat doe je niet op de fiets.

En dat is even slikken voor sommige kinderen. Kenny zal de rivier missen, waar hij nu iedere dag in zwemt. Maticha wil haar moeder niet alleen laten. Maar Yoseva ziet het helemaal zitten om bij haar zus in de stad in te trekken. Want daar kun je elke dag tv-kijken.

De kinderen zijn opgegroeid in een bijzonder dorp, vroeger gesticht door ontsnapte slaafgemaakten, toen het land nog een kolonie van Nederland was. We zien hoe ze tradities meekrijgen, helpen in de moestuin of bij de jacht, spelen in de natuur of afleiding zoeken van de aanstaande grote levensgebeurtenis door muziek te luisteren op hun telefoon. Want opgroeien middenin het regenwoud vol met dieren en bosgoden is hartstikke spannend, maar van school veranderen en daarvoor wegverhuizen van je familie? Dat is oneindig veel spannender.